Varausehdot 2022-2023

Nämä varausehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitovaksi, kun asiakas varaa lomakohteen.

LOMAKOHTEEN VARAUSEHDOT

Nämä ehdot tulevat molempia osapuolia sitoviksi, kun asiakas on varannut lomakohteen haluamalleen ajankohdalle ja maksanut varausmaksun. Kaikki laskuun liittyvät huomautukset on ilmoitettava 7 vuorokauden sisällä laskun päiväyksestä. Loppusuoritus tapahtuu viimeistään sovittuna ajankohtana.

VARAUS JA MAKSUEHDOT

Varaus on vahvistettu, kun vuokraaja on maksanut varausmaksun. Mikäli varausmaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, katsotaan varaus peruuntuneeksi ilman erillistä ilmoitusta vuokraajalle. Vuokran loppuosa on maksettava viimeistään kolme (3) viikkoa ennen loman alkua, maksupäivä on merkitty laskuun tai sähköpostiin.
Mikäli loman alkuun on alle kolme (3) viikkoa, on koko vuokrahinta maksettava kerralla laskussa tai sähköpostissa olevaan eräpäivään mennessä.
Ellei loppusuoritusta ole maksettu eräpäivään mennessä, katsotaan varaus peruuntuneeksi. Varausmaksua ei tällöin palauteta.

VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Peruutus tulee aina tehdä kirjallisesti. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut vuokranantajalle. Vuokranantaja vahvistaa peruutuksen vuokralaiselle mahdollisimman pian.
Mikäli asiakas osoittaa, että peruutus on tehty ja lähetetty oikeaan osoitteeseen oikeana ajankohtana, hyväksytään peruutus, vaikka se myöhästyisi tai ei tulisi perille lainkaan.

Varauksen peruuttamisesta pidätetään varausmaksu, silloin kun varausmaksu on maksettu. Mikäli  varauksen peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 3 viikkoa ennen varausajankohdan alkua, veloitetaan koko vuokrahinta. Jos lomakohde saadaan markkinoitua toiselle asiakkaalle, palautetaan perutusta lomasta maksettu vuokra vähennettynä peruutuskuluina pidätettävällä varausmaksulla.
Mikäli vuokran loppuosuutta ei makseta eräpäivään mennessä, eikä peruutusilmoitusta ole tehty, on vuokranantajalla oikeus katsoa varaus peruuntuneeksi ja pidättää varausmaksu.

Asiakkaalla on oikeus saada 50% kokonaisvuokrasta takaisin, mikäli peruutus johtuu syystä, että asiakas itse tai hänen kanssaan yhteistaloudessa asuva henkilö äkillisesti** sairastuu vakavasti, joutuu vakavaan onnettomuuteen tai kuolee. Peruutuksesta on ilmoitettava tällöin viipymättä ja tapahtuma on osoitettava luontevalla tavalla (lääkärintodistus tms.).

HUVILANOMISTAJAN OIKEUS PERUUTTAA VARAUS

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), voi vuokranantaja peruuttaa tehdyn varauksen. Asiasta ilmoitetaan vuokralaiselle välittömästi. Vuokralaisen maksama vuokra maksetaan tällöin takaisin kokonaisuudessaan.

Mikäli vuokralainen ei vuokranantajan/vuokranantajan edustajan antamasta huomautuksesta huolimatta lakkaa aiheuttamasta häiriötä tai vaaraa samassa tai naapurikiinteistössä oleville, on vuokranantajalla/vuokranantajan edustajalla oikeus purkaa vuokrasuhde välittömästi. Kaikista yllä olevista toimenpiteistä aiheutuneet kulut laskutetaan varaajalta.

AVAIMEN LUOVUTUS

Lomakohteen avaimet luovutetaan asiakkaalle hänen etukäteen  huvilan omistajalle joko puhelimitse tai kirjallisesti ilmoittamana arvioituna saapumisajankohtana lomakohteessa. Avainten luovutuksen yhteydessä tehdään yhdessä vuokralaisen kanssa huvilan silmämääräinen tarkastus. Asiakas ilmoittaa arvioidun saapumisaikansa kohteen omistajalle 2-3 vrk ennen varauksen alkua.

VUOKRASOPIMUS

Avainten luovutuksen yhteydessä asiakas allekirjoittaa vuokrasopimuksen, jossa sitoudutaan tämän dokumentin ehtoihin.

OLESKELU HUVILALLA

Kohteen vuokraan sisältyy loma-asunnon vapaa käyttöoikeus, vuodevaatteet (patjat, peitteet, tyynyt), perusastiasto, siivousaineet ja –välineet. Talous- ja WC-paperia kohteessa on aina vähintään  vuorokauden lomailua varten. Polttopuut ja kesäaikaan soutuvene kuuluvat hintaan. Liinavaatteet ja pyyhkeet eivät sisälly vuokrahintaan.

HUVILAN SIIVOUS

Huvilan siivouksesta loman aikana ja sen lopussa huolehtii asiakas itse. Siivousvälineet löytyvät huvilalta. Mikäli varauksen päättyessä ei siivousta ole suoritettu tai se on suoritettu puutteellisesti ja huvilanomistaja/huoltaja joutuu huolehtimaan siitä ennen seuraavan asiakkaan saapumista, on omistajalla oikeus periä siivousmaksu. Siivous 55eur/h +alv. toteutuneen mukaisesti. 

 Siivouksesta voidaan myös sopia omistajan kanssa etukäteen mikäli asiakas ei halua itse suorittaa sitä.

Odotamme, että asiakas huolehtii omatoimisessa siivouksessa seuraavista asioista: roskien vienti tilan yhteiseen jätekatokseen, lattioiden puhdistus, astioiden puhdistus (ja tiskikoneen tyhjennys), tahrojen ja likojen poisto, sauna ja wc-tilojen puhdistus, jääkaapin puhdistus,  tavaroiden paikalleen vienti ja vuoteiden petaus. Lisäksi kesäaikaan kaasugrillin puhdistus. Huvilalla on ajantasainen siivousohje huvilakansiossa.

HENKILÖMÄÄRÄ

Lomakohdetta saa käyttää enimmillään se henkilömäärä, joka on ilmoitettu esitetekstissä vuodepaikkamääränä. (www.ritaniementila.fi) Asuntovaunujen/-autojen ja telttojen  käyttö ilman ilman omistajan lupaa lomakohteen tontilla on kielletty.

SÄHKÖKATKOT

Vuokranantaja ei ole velvoitettu korvaamaan vuokralaiselle mahdollisia sähköyhtiön tilapäisiä verkkokatkoksia esim. valtakunnallisen sähkönkäyttörajoituksen vuoksi.

TUPAKOINTI SEKÄ LEMMIKIT

Tupakointi huvilan sisätiloissa on ehdottomasti kielletty.

Lemmikkieläinten tuonnista huvilalle on sovittava erikseen huvilan omistajan kanssa. Lemmikkien jätökset tulee korjata huvilan pihapiiristä.
Lähtökohtaisesti Villa-Venerantaan sekä Saunamökkiin voi majoittaa myös lemmikkieläimen.
Villa-Taivaanrantaan ei oteta lemmikkieläimiä. (ns.allergiahuvila)

VAHINKOJEN KORVAUKSET

Asiakas on velvollinen korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle (ml. palju sekä ulkoporeallas) aiheuttamansa vahingon suoraan lomakohteen omistajalle.

Kadonneesta avaimesta veloitetaan kulut uuden avaimen teettämisestä tai lukon vaihdosta.

VALITUKSET


Kaikki lomakohteeseen liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava viipymättä niiden aiheen ilmaannuttua suoraan kohteen omistajalle.


**Rinnastamme mm.Koronan vakavaan sairauteen.

Mukavaa lomaa Ritaniemen tilalla.