Teemme yhteistyötä luontoretkissä paikallisen luontoretkiin erikoistuneen yrityksen kanssa. Tilamme ja lähiympäristö antaa mukavat puitteet erilaisille luontoelämyksille. Tilan laavu on käytettävissä luontoretkien yhteydessä.

Palvelun tuottajana retkissä toimii Best Lake Nature Adventures Oy. Luonto-oppaalla on usean vuoden kokemus retkistä ja hän pystyy palvelemaan ryhmiä suomeksi ja englanniksi.

Kysy lisää huvilavarauksen yhteydessä.

Ritaniemen tilan luontoretket kevät-kesä-syksy 2018-2019.

57841ce9-d168-4004-a0d8-22f880fab5ebjpg

OMA LINNUNPÖNTTÖ

Rakennamme yhdessä linnunpöntön valitsemallesi linnulle luonto-oppaan avustuksella. Pöntöstä voit tehdä yksilöllisen koristelemalla sen vaikka tuohella tai jäkälällä. Kun pönttö on valmis, viemme sen tilalla sopivalle metsäalueelle ja saat itse valita puun, johon ripustamme pöntön. Pönttöjen materiaalit ja työkalut sisältyvät hintaan

Retken kesto: n. 2 tuntia

Retken hinta: 69,00€/ hlö. Minimi 2 hlöä. Perhehinta 150,00€ ( 2 aik.+2 lasta)


Picture3jpg


SORVASEN KIERTO- JÄÄKAUDEN JÄLJILLÄ

Kävelemme vaihtelevassa maastossa Sorvasen lammelle. Lampi on muodostunut jääkauden jälkeen suppaan ja sen kirkas vesi nousee lähteestä. Reittimme varrella on myös muita jääkauden jälkiä, joista Lahden alue on kuuluisa. Retken lopuksi nautimme kahvit ja pullat nuotiolla.

Retken kesto: n. 3 tuntia. Kävelyreitin pituus n. 5 km.

Retken hinta: 69,00€/ hlö. Min.2 hlöä. Perhehinta 150,00€ (2 aik.+2 lasta)


Picture2jpg


VILLIRUOKARETKI

Lähdemme metsään poimimaan sesongin villiruokaa: luonnonkasveja, marjoja ja sieniä. Luonto-opas neuvoo ja näyttää, mitä metsästä kannattaa juuri sillä hetkellä poimia. Retki huipentuu ruokailuun nuotiolla, jossa valmistamme yhdessä syötävää luonnonantimista.

Retken kesto: 3 tuntia

Retken hinta: 79,00€ / hlö. Minimi 2 hlöä. Lapset 20€.


Picture4jpg

PATIKKARETKI LAPAKISTOSSA

Tutustumme Lapakiston luonnonsuojelualueeseen patikoiden. Lapakiston alueella on useita lampia, suoalueita ja vanhaa metsää. Alueen retkeilyreitistö on monipuolinen ja valitsemme niistä ryhmälle sopivan. Reitin varrella pysähdymme nauttimaan kahvia ja pullaa.

Retken kesto: n. 3 tuntia. Reitin pituus sovitaan paikan päällä.

Retken hinta: 69,00€/ hlö. Perhehinta 150,00€ ( 2 aik.+2 lasta)


Ritaniemen tilan luontoretket talvi 2018-2019.


Picture10jpgLUMIKENKÄRETKI MAJAVANPESÄLLE

Teemme lumikenkäretken metsässä ja Kivijärven jäällä. Käymme katsomassa majavanpesää ja tutkimme lumella näkyviä eläinten jälkiä. Lumikenkäretki voidaan tehdä joko päivällä tai iltahämärässä otsalamppujen valossa. Retken aikana pysähdytään nauttimaan lämmintä mehua ja keksejä.

Retken kesto: n. 2 tuntia

Retken hinta:59,00€/ hlö. Minimi 2 hlöä. Perhehinta 125,00€ ( 2 aik.+2 lasta)


Picture7jpg

PILKKIRETKI

Kokeilemme kalaonnea Kivijärven jäällä. Jokainen kalastaja kairaa oman reiän ja koettaa saada ensimäisen kalan. Pilkkimisen lomassa nautitaan lämmintä juomaa ja keksejä.

Retken kesto: 2 tuntia

Retken hinta: 59,00€ / hlö. Minimi 2 hlöä. Perhehinta 125,00€ ( 2 aik.+2 lasta)


Picture8jpg

SORVASEN KIERTO- JÄÄKAUDEN JÄLJILLÄ

Kävelemme lumikengillä Sorvasen lammelle. Lampi on muodostunut jääkauden jälkeen suppaan ja sen kirkas vesi nousee lähteestä. Reittimme varrella on myös muita jääkauden jälkiä, joista Lahden alue on kuuluisa. Retken lopuksi nautimme kahvit ja pullat nuotiolla.

Retken kesto: n. 3 tuntia. Kävelyreitin pituus n. 5 km.

Retken hinta: 69,00€/ hlö. Min.2 hlöä. Perhehinta 150,00€ (2 aik.+2 lasta)


Picture9jpg

PATIKKARETKI LAPAKISTOSSA

Tutustumme Lapakiston luonnonsuojelualueeseen patikoiden. Lapakiston alueella on useita lampia, suoalueita ja vanhaa metsää. Alueen retkeilyreitistö on monipuolinen ja valitsemme niistä ryhmälle sopivan. Reitin varrella pysähdymme nauttimaan kahvi ja pullaa.

Retken kesto: n. 3 tuntia. Reitin pituus sovitaan paikan päällä.

Retken hinta: 69,00€/ hlö. Perhehinta 150,00€ ( 2 aik.+2 lasta)


Palvelun tuottajana retkissä toimii yhteistyössä Best Lake Nature Adventures Oy.