Varausehdot 2017-2018

Nämä varausehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitovaksi, kun asiakas varaa lomakohteen.

LOMAKOHTEEN VARAUSEHDOT

Nämä ehdot tulevat molempia osapuolia sitoviksi, kun asiakas on varannut lomakohteen haluamalleen ajankohdalle ja maksanut varausmaksun. Kaikki laskuun liittyvät huomautukset on ilmoitettava 7 vuorokauden sisällä laskun päiväyksestä. Loppusuoritus tapahtuu viimeistään sovittuna ajankohtana.

VARAUS JA MAKSUEHDOT

Varaus on vahvistettu, kun vuokraaja on maksanut varausmaksun. Mikäli varausmaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, katsotaan varaus peruuntuneeksi ilman erillistä ilmoitusta vuokraajalle.

Vuokran loppuosa on maksettava viimeistään kolme (3) viikkoa ennen loman alkua, maksupäivä on merkitty laskuun tai sähköpostiin.

Mikäli loman alkuun on alle kolme (3) viikkoa, on koko vuokrahinta maksettava kerralla laskussa tai sähköpostissa olevaan eräpäivään mennessä.

Ellei loppusuoritusta ole maksettu eräpäivään mennessä, katsotaan varaus peruuntuneeksi. Varausmaksua ei tällöin palauteta.


VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Peruutus tulee aina tehdä kirjallisesti. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut vuokranantajalle. Vuokranantaja vahvistaa peruutuksen vuokralaiselle mahdollisimman pian.
Mikäli asiakas osoittaa, että peruutus on tehty ja lähetetty oikeaan osoitteeseen oikeana ajankohtana, hyväksytään peruutus, vaikka se myöhästyisi tai ei tulisi perille lainkaan.


Varauksen peruuttamisesta pidätetään varausmaksu, silloin kun varausmaksu on maksettu. Mikäli  varauksen peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 3 viikkoa ennen varausajankohdan alkua, veloitetaan koko vuokrahinta. Jos lomakohde saadaan markkinoitua toiselle asiakkaalle, palautetaan perutusta lomasta maksettu vuokra vähennettynä peruutuskuluina pidätettävällä varausmaksulla.
Mikäli vuokran loppuosuutta ei makseta eräpäivään mennessä, eikä peruutusilmoitusta ole tehty, on vuokranantajalla oikeus katsoa varaus peruuntuneeksi ja pidättää varausmaksu.


Asiakkaalla on oikeus saada maksamansa vuokra takaisin, lukuun ottamatta varausmaksua, mikäli peruutus johtuu syystä, että asiakas itse tai hänen kanssaan yhteistaloudessa asuva henkilö äkillisesti sairastuu vakavasti, joutuu vakavaan onnettomuuteen tai kuolee. Peruutuksesta on ilmoitettava tällöin viipymättä ja tapahtuma on osoitettava luontevalla tavalla (lääkärintodistus tms.).

MÖKIN OMISTAJAN OIKEUS PERUUTTAA VARAUS

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), voi vuokranantaja peruuttaa tehdyn varauksen. Asiasta ilmoitetaan vuokralaiselle välittömästi. Vuokralaisen maksama vuokra maksetaan tällöin takaisin kokonaisuudessaan.

Mikäli vuokralainen ei vuokranantajan/vuokranantajan edustajan antamasta huomautuksesta huolimatta lakkaa aiheuttamasta häiriötä tai vaaraa samassa tai naapurikiinteistössä oleville, on vuokranantajalla/vuokranantajan edustajalla oikeus purkaa vuokrasuhde välittömästi. Kaikista yllä olevista toimenpiteistä aiheutuneet kulut laskutetaan varaajalta.

AVAIMEN LUOVUTUS

Lomakohteen avaimet luovutetaan asiakkaalle hänen etukäteen (2-3 päivää ennen varauksen alkua) mökin omistajalle joko puhelimitse tai kirjallisesti ilmoittamana arvioituna saapumisajankohtana lomakohteessa.
Avainten luovutuksen yhteydessä tehdään yhdessä vuokralaisen kanssa mökin silmämääräinen tarkastus.

VUOKRASOPIMUS

Avainten luovutuksen yhteydessä asiakas allekirjoittaa vuokrasopimuksen, jossa sitoudutaan tämän dokumentin ehtoihin.

OLESKELU MÖKILLÄ

Kohteen vuokraan sisältyy loma-asunnon vapaa käyttöoikeus, vuodevaatteet (patjat, peitteet, tyynyt), perusastiasto, siivousaineet ja –välineet. Talous ja WC-paperia kohteessa on aina vähintään parin päivän lomailua varten. Polttopuut ja kesäaikaan soutuvene kuuluvat hintaan. Liinavaatteet ja pyyhkeet eivät sisälly vuokrahintaan.

MÖKIN SIIVOUS

Mökin siivouksesta loman aikana ja sen lopussa huolehtii asiakas itse. Siivousvälineet löytyvät mökiltä. Mikäli varauksen päättyessä ei siivousta ole suoritettu tai se on suoritettu puutteellisesti ja mökin omistaja/huoltaja joutuu huolehtimaan siitä ennen seuraavan asiakkaan saapumista, on
omistajalla oikeus periä siivousmaksu 80-110EUR. Siivouksesta voidaan myös sopia omistajan kanssa etukäteen mikäli asiakas ei halua itse suorittaa sitä. Veloitamme siivouksesta seuraavasti:


• Saunamökki 60EUR

• Venerannan mökki 80EUR

• Taivaanrannan huvila 110EUR


Odotamme, että asiakas huolehtii siivouksessa seuraavista asioista: roskien vienti, lattioiden puhdistus, astioiden puhdistus (ja tiskikoneen tyhjennys), tahrojen ja likojen poisto, sauna ja wc-tilojen puhdistus, tavaroiden paikalleen vienti ja vuoteiden petaus.

HENKILÖMÄÄRÄ


Lomakohdetta saa käyttää enimmillään se henkilömäärä, joka on ilmoitettu esitetekstissä vuodepaikkamääränä. (www.ritaniementila.fi) Asuntovaunujen/-autojen käyttö ilman ilman omistajan lupaa loma- kohteen tontilla on kielletty.

TUPAKOINTI SEKÄ LEMMIKIT

Tupakointi mökin sisätiloissa on ehdottomasti kielletty.

Lemmikkieläinten tuonnista mökille on sovittava erikseen mökin omistajan kanssa. Lemmikkien jätökset tulee korjata mökin pihapiiristä.
Lähtökohtaisesti Venerantaan sekä Saunamökkiin voi majoittaa myös lemmikkieläimen.
Taivaanranta-huvilaan ei oteta lemmikkieläimiä.

VAHINKOJEN KORVAUKSET

Asiakas on velvollinen korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingon suoraan lomakohteen omistajalle.

Kadonneesta avaimesta veloitetaan kulut uuden avaimen teettämisestä tai lukon vaihdosta.

VALITUKSET


Kaikki lomakohteeseen liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava viipymättä niiden aiheen ilmaannuttua suoraan kohteen omistajalle.

Mukavaa lomaa Ritaniemen tilalla.